14 dobrých pouličních jídel v Suratu

Indka - jídlo

Kromě toho, že je Surat označován jako "Diamantové město", "Město hedvábí" a "Čisté město" a získal ocenění "Nejlepší město", je také proslulý svým neuvěřitelným jídlem a tím, jak si na něm pochutnáváte. Jedno staré přísloví říká: "Surat Nu Jaman Ne Kaashi Nu Maran", což v překladu znamená "povečeřet v Suratu a zemřít v Kaashi", abyste získali největší zážitek pro svou duši. Obrovský výběr pouličního jídla v Suratu vás ohromí

Khaman, Khamani, Paranthas, Dhosa, Dabeli a Handvos - v nabídce je lahodné občerstvení z Dillí a Rádžasthánu, které obsahuje více než 100 různých druhů.

Jídlo v Suratu je ještě příjemnější díky jedinečné kultuře, kterou lze najít pouze tam. V Piplodu je chodník lemován řadou podomních prodejců, kteří mají jídelní lístky jako v restauracích. Na chodník umístí koberce, na kterých si lidé mohou objednat jídlo nebo si přinést vlastní a vychutnat si ho u silnice vedle jasných světel nákupních center a projíždějících aut.

Pokud navštívíte Surat, rozhodně byste si neměli nechat ujít tuto návštěvu. Najdete zde širokou škálu pokrmů a také několik jedinečných jídel.

Locha

Tento pokrm byl náhodou vymyšlen při pokusu o přípravu obyčejného chamanu, ale konzistence byla nakonec špatná. Dostal název "Locha", což je ironie, protože navzdory svému jménu chutná skvěle.

Nejlepší na pouličním jídle v Suratu je rozmanitost jednotlivých pokrmů. Locha nabízí například sýrovou roládu Locha, schezwanskou roládu Locha a italskou roládu Locha.

Pravděpodobně všechny možné kombinace Surti-Western, které si jen dokážete představit!

Undhiyu

Tento pikantní, autentický zeleninový nákyp se dědí z generace na generaci. Ne každý je však schopen tento lahodný pokrm připravit. Název Undhiyu pochází z gudžarátského slova "Undhu", což znamená vzhůru nohama. To proto, že se tradičně vaří několik hodin v hliněném nádobí, přičemž se míchá osm specifických druhů zeleniny (které se pěstují v Suratu) vzhůru nohama.

Ponk Vadas

Čekám na zimu kvůli jednomu jídlu, které se vyskytuje pouze v Suratu. Dokonale křupavé lívance z obilí Jowar, zvané Ponk vadas, jsou tak lahodné, že se jim nedá odolat. Podávají se s pikantními vermicelli a zeleným čatní.

Ghari

Sladký pokrm zvaný Ghari, který se máčí v ghí a plní sušeným ovocem, je sice plný kalorií, ale je tak lahodný, že je těžké mu odolat. Připravuje se ve zvláštní den ChandiPadwa a jedí ji Surati a je tak oblíbená, že si zaslouží zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Surti Sev Khamni

Khamani je druhou polovinou Khamanu. Jde o pokrm, jehož hlavní složkou je čana dal (dělený bengálský gram) v kombinaci s česnekem, zázvorem, chilli papričkami a cukrem, které potěší vaše chuťové pohárky.

Collegian

Každý student vysoké školy ji má na svém seznamu svačin. Jedná se o druh chatu, jehož hlavní složkou jsou arašídy. Stejně jako ostatní občerstvení z města Surat je i tato pochoutka zdobena sev.

Sosyo

Věděli jste, že to byl vůbec první indický nealkoholický nápoj? Když Gándhí prostřednictvím hnutí Swadeshi vyzval k zákazu dovážených výrobků, Mohsin Abdul Rahim Hajoori přišel v roce 1927 s indickou verzí. Říkalo se o něm, že má chuť "dokonalé směsi whisky, rumu a limonády", a byl pojmenován "Whisky No".

Později byl jablečný a hroznový mošt pojmenován "Socio", který se nakonec vyvinul na "Sosyo".

Ročně se spotřebuje více než 50 milionů lahví, převážně v Gudžarátu a Maháráštře, a dokonce se dodávají do zemí, jako jsou Spojené arabské emiráty, Jihoafrická republika, Nový Zéland, Velká Británie a Spojené státy.

Khichu

Khichu je jednoduchá, pikantní a chutná gudžarátská svačinka, která je velmi zdravá. Toto pouliční jídlo z rýžové mouky vařené v páře je v Gudžarátu velmi oblíbené. Těsto používané k výrobě rýžového placky neboli "Khichiya" je to, co dalo tomuto občerstvení jeho název. Je vynikající, když se podává s Achar Methi Masala a olejem.

Rassawala Khaman Dhokla

Nic se nevyrovná uspokojení z konzumace této pikantní a kořeněné svačinky. Zde je nová verze Khamanu

Ledová gola

Každý miluje ledovou gola, ale teď už víte něco zvláštního o báječných obyvatelích Suratu - když jde o jídlo, chtějí tu nejvyšší kvalitu, a proto vylepšují i ty nejjednodušší pokrmy!

Nan Khatai

Nankhatai je druh sušenky ze Suratu v Indii. Ačkoli je nyní k dostání i na jiných místech, každý, kdo navštíví Surat, si nikdy nezapomene přivézt balíček.

Bhajiya

Přemýšleli jste někdy o různých druzích bhadžije? Od Aalo Pakodas po Kanda Bhajiya, Tameta Bhajiya a Ratalu Bhajiya jich existuje celá řada. Vychutnávat si tyto lahodné bhadžije na pláži je opravdu nádherný zážitek.

Cold Coco

Jakmile ho ochutnáte, budete netrpělivě čekat na další ochutnávku, ale budete si muset vystát frontu! Toto čokoládové mléko je mnohem lepší než jakýkoli jiný čokoládový nápoj.

 Ice Paan

Ice Paan je varianta tradičního občerstvení Paan, která je naplněna ledovou tříští. Když ho sníte najednou, rychle zmizí.

Pokud jste milovníci jídla a plánujete někdy navštívit Surat, pak nesmíte zapomenout ochutnat tamní pouliční jídlo.

Publikováno: 07. 03. 2023

Kategorie: Cestovatelské tipy

Autor: Barbora Malíková

Tagy: Surat